Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om att svara ärligt på frågan "Hur mår du?", och att verkligen vilja ha ett ärligt svar av andra.


Artighetsfras med ärligt svar

Hej hej på dej!
Hur står det till med dej?
Som vanligt, svarar jag, men det betyder inte bra.
Gillar inte sånn´a frågor, det för med sig en massa plågor.
Folk vill att man ska svara "-Bra!" Men ljuga gillar inte jag!
När jag frågar någon annan, vill jag ha ett ärligt svar,
även om det inte är bra.
Så snälla ljug inte för mig, säg som du ärligt känner dej!
Jag vill veta hur du mår. Även om sorgen i dej bor.
Vill finnas där för dej, hur du än har det och känner dej.

Och vill du fråga mej, så var snäll och hejda dej!
Vill du fråga hur jag mår, så var beredd att sanning få.
Hur jag mår och hur jag verkar, det är inte samma sak.
Fysiskt mår jag alltid dåligt, jag har ont i varje ben, muskel och i någon led.
Men på ytan kämpar jag, att försöka verka bra.
Lägger ner en hel del tid, på min "mask" så den blir fin. ;-)

Så var ärlig nästa gång, någon frågar hur du mår.
Kan man inte svaret tåla, så får man sluta upp att fråga! :-)

Marie Andersson




Fri vers av Marre Marie Lindblad (fd. Andersson)
Läst 288 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-06-20 00:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marre Marie Lindblad (fd. Andersson)