Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sitter av tid...

 

Tiden rinner snabbt förbi små skimrande minnen av en vardag, det som var mjukt blev hårt och där mjuknade tanken. Där tillåter vardagen mig att leka med verkligheten, att tillåta tanken leka med stunden, låta barnasinnets naturliga nyfikenhet leka med tankar.
Tänk om...

 

---

 

 

Numer föredrar jag att göra det mesta sittande.
När jag var ung
hade jag inte tid att sitta ner,
då skulle det gå undan.

På den tiden
fans en lösning
innan problemen uppstod.

Idag uppstår problemen ständig
så det är bara att sätta sig ner
och vänta ut tiden, för det har jag,
tid,
men inte alltid en lösning.

Allt medan tankarna tar mig vidare
sker trotts allt små underverk
ackompanjerat av malvadofter
med en touche av citron.

Tänk om varje rum
hade en mjuk fåtölj
att sjunka ner i.
Det slår mig, tänker:
varför har herrmuggen på krogen
ofta en trång toalett
och metervis med pissoarer i skinande blank plåt
som speglar...

Fort in, sedan ut, igen...

Det är bökigt att tvätta baksidan av toan
jag får liksom lov att åla mig in
tryckt mot väggen, på golvet.
Jo, jag föredrar att göra det sittande
på golvet.

Undrar om det finns överdrag
i mjukt sammet
till en Chesterfieldfåtölj

Om det går att kombinera
en Chesterfieldfåtölj och en toalett...

 

Undrar
om jag skall försöka mig på
att madrassera badkaret.
Vattenavstötande skumgummi,
vattenavstötande tyg, finesser
sprungna ur detta nanotänkande tidevarv,
var hälsad teflontid,
jag välkomnar dig.

Varför inte
ett helt skitavstötande badrum
frågan är bara...

 

Om jag kommer in...

 

 

 

 

Ja...

 

Tänk om.

 

 

 




Fri vers av Leif Furstedt
Läst 226 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-06-26 23:36



Bookmark and Share


  Lena Krantz VIP
*skrattar högt här*

Ja du vilka tankar....varför inte ligga där i ditt badkar och ring in mat och dryck och så behöver du ju inte röra dig alls!

Tänk så många lösningar som skulle komma då
2009-06-26

  durr
jaha ja "skrattar"
Det var en uppmuntrande(faktiskt) rolig text.
2009-06-26

  Sanningsägaren VIP
Bara ler av denna... ja tänk om... vilket badrum...
här snackar vi mjuk sittning a la WC på hög nivå
snyggt plitat!
2009-06-26
  > Nästa text
< Föregående

Leif Furstedt
Leif Furstedt