Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fjärilar en mara i magen

 

Frågan, vad som är bra val
kämpar jag enträget med.

Aldrig var val goda, då
men de var av sin tid.

Därifrån öppnar jag drunkna ögon.

 

Idag log jag, jag såg en fjäril
fladdra förbi mitt köksfönster
på tredje våningen,
mitt fönster,
men så långt bort omöjlig att vidröra.

 

Jag vet vad håligheter rymmer,
vet var tomrum viskar,
vad glasets andra sida nynnar...

Vingslag.

 

Inget svar
kommer att vara svar nog,
ingen förklaring förståelig.

Jag har bara en sak kvar,

inse

 

att valet var gjort.

 

 




Fri vers av Leif Furstedt
Läst 248 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-06-29 20:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Leif Furstedt
Leif Furstedt