Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På alla platser, ibland på andra sidan av vårt leende ansikte, ofta på behörigt avstånd men som alltid på plats redo att plocka isär dig.
http://www.sabinalejohn.hemsida.net/teo.htm




Teomani / Gud i jeans med tillbehör...


Du är så ståtlig stor
vacker, stiliserad
du bara är i din arkad...

Så stark, ljus
din atriska energi.

Men vem ser din fot
den du står på, vacklar.

Vem vårdar...

Som allt det där,
som allt vi avstår,
lägger sig ibland dimmor
som ett tragiskt täcke
runt allt,
binder våra fötter.

 

Du skapar men du säger inte:
Jag ger dig detta.

Men du äter utrymmet, säger:
Aldrig.

Sedan gör du det,
din tystnad
gör dig till fåraherde.

Sida, vid sida,
upp och ner
mm.

 

Du är så ståtlig stor,
stiliserad.

 

---

 

Du kan inte fixa min frukost,
du kan inte korta min resa till jobbet
ännu mindre skapa rosor av min sorg.

Du kan bara vara,
men du blir aldrig

Så stor, större

 

---

 

Du är ett leende
på mina läppar.

 

 

 

 

Hade du varit ung...

 

Hade det bara varit du...

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Leif Furstedt
Läst 245 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-07-02 21:03



Bookmark and Share


  durr
"Men vem ser din fot
den du står på, vacklar

Vem vårdar..."


Ja vem pussar
kramar
och ger
den
basala närheten....

den borde du fått
som mycket liten.....
2009-07-02

  peter markurth
väldigt skickligt utförd, gillar efterklangen
2009-07-02
  > Nästa text
< Föregående

Leif Furstedt
Leif Furstedt