Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tanka


Ser ut över sundet

Svarta moln drar upp
blixtar vid horisonten -
måsflocken skriar.

Ett ensamt segel revas
ovädret har brutit ut.




Bunden vers (Haiku) av vera gade VIP
Läst 325 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-07-06 08:10

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tyckte om denna fina beskrivning av ett sommaroväder. Särskilt det ensamma seglet.
2009-07-06

  vera gade VIP
Rätt så Björn - bara tacksamt att bli hållen vid öronen! Jag funderade själv på dedär blixtarna- mendå jag tänkte som så , att det var de svarta molnen som blixtrade?
2009-07-06

  Björn Nilsson VIP
Det verkar vara ohyggligt gnälligt att fråga om en enda bokstav - men det här är ju poesi i koncentrerad form så ...

Är det de svarta molnen som blixtRar vid horisonten, eller rör det sig om BLIXTAR vid horisonten? Man kan ju i och för sig tänka sig ett underförstått "Det" framför "blixtrar": Det blixtrar vid horisonten", men jag tycker att "blixtar vid horisonten" låter rimligast.
2009-07-06
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP