Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Simmar i om, ett djupt hav.

 

När tiden
syns vandra den valda vägen
stannar det mesta vid nästa anhalt.
De tankar som alltid var där
började sakta bygga  floder i torkan.

Vem bygger en brygga vid en torr flod,
en fåra, en längtan?
Vem fäller tårar, sjösätter en önskan, timid?
Vem gör detta i motvind,
när allt omkring drunknar i en grå lera,
när allt som återstår
får skeppet att kantra.

 

Jag simmar, tar ånyo ett tag.
Damm är det jag skapar
medan jag ser hav av spillror
jag hatar.

 

Ser mig själv andas vatten
genom en längtan

 

där nere,

 

soltorkad, naken...

 

 

 




Fri vers av Leif Furstedt
Läst 236 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-07-07 19:23



Bookmark and Share


  aol
riktigt stor djuplodande poesi bravo
2009-07-07

  Lena Krantz VIP
Kanske är det just naken som man bör nalkas havet med dess djup...

Snyggarns!
2009-07-07
  > Nästa text
< Föregående

Leif Furstedt
Leif Furstedt