Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En sargad avvikelse

 

Du tycktes äga allt,
alla vita ramar, spiken och hammaren.
Vid en grönskande backe kom sången.
Ur jord grumlig, i vårregn
gröptes nya fåror.

Jag vet inte hur eller varför
men av någon anledning lovade jag
att dina ord inte skulle bli förgäves.

Jag vet inte vad som drev oss i lag,
vad det innersta
i en uppenbar koppling var.

Vad förväntan sparade till gryning
var redan satt i sanna ord, väntan...

Men nu, av dig,
flytande i solkig jord.

 

Jag vet inte hur
men av någon anledning
för all tid förändrad.

 

Jag vet, jag inget vet
att du äger mig...

 

 

 




Fri vers av Leif Furstedt
Läst 277 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-07-07 23:25



Bookmark and Share


  dead_prez
du skriver på ett unikt och helt fantastiskt sätt. orden tysk veta sin plats
2009-08-05

  Elaine.S VIP
Ja, hur eller varför, man vet inte alltid, men livet förändras
ibland och det känner man tydligt!!
2009-08-04
  > Nästa text
< Föregående

Leif Furstedt
Leif Furstedt