Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
om smärtfrihet m m


Tänk om . . .

Tänk om man bara en enda morgon
kunde få vakna utan att ha smärta någonstans!

Bara det skulle vara så ljuvligt och då veta att
idag kan jag få lite gjort.

Inte för att jag vill klaga men så många gånger - så
svårt må ni tro vara kroniskt sjuk.

Att veta - att hur jobbigt det än är bara måste jag upp
ur sängen - se till att få i mig livsnödvändig medicin men också
mat och vätska naturligtvis.

Visst kan ju sedan lägga mig igen men förstå frustrationen över
hur jobbigt det är att aldrig kunna eller våga planera pga tidigare
besvikelser när just planer gått i stöpet pga hälsoproblemen.

Inte minst frustrationen och besvikelsen över att närstående inte
kan förstå hur man mår - ett dilemma för många "av oss" med udda
medicinska diagnoser och där det utåt sett inte syns på oss att vi är sjuka.

Ändå så viktigt våga hoppas på och be om bättre kommande dagar och
som jag tidigare sagt ta till vara på dem och de ljusa stunder som bjuds.

Att då veta att Herren finns där och lyssnar - då är ensamheten ej så svår -
det ger kraft och glädje på många vis.

Just att ohälsa kan drabba vem som helst och varför jag vill dela med mig av min dag för just er att tänka på - att vara rädda om er och

Ta väl vara på er och Carpe diem och lev i nuet!

PL




Fri vers av Pia Lindström
Läst 273 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-07-09 17:25



Bookmark and Share


  Grubbelmia
Tack för denna starka text! Berörs smärtan du så väl förmedlar...
2015-02-17

  Maria T
Ändå så trösterikt att Jesus går
vid din sida och ger dig kraft och
glädje i din svåra smärta
2009-07-29

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ja så det är
att var sjuk här
det skall synas
utanpå... Knepigt!
Folk skulle ta till
sig och förstå hur
det står till. Man vet
ju själv om sig själv
allra bäst.
Bra berättat!
2009-07-27

  Anna*
Känner igen!
Bra beskrivet.
Skulle vara enklare om ett ben var gipsat eller något än att ha en udda "osynlig" sjukdom. Bra!
2009-07-27

  Bibbi VIP
Min spontana reaktion här blir att Dig vill jag be för att Herren griper in.
Själv blev jag felbehandlad i tolv år och därav mycket sjuk så jag vet känslan av att "närstående inte kan förstå"...
2009-07-12

  Karl-Bo Lundstedt VIP
Det här kan jag skriva under
på till 100%
Igen-känningsfaktorn i topp..
sen beskriver Du det på ett
suveränt sätt..fastnar för orden:
"Att då veta att Herren finns där och lyssnar - då är ensamheten ej så svår -
det ger kraft och glädje på många vis"..
Så är det...:)
applåd
kb
2009-07-10
  > Nästa text
< Föregående

Pia Lindström