Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det finns dom som ber bara för att överleva dagen

Vi reser oss
i solnedgången

Sätter
den ena blodiga foten
framför
den andra
men klagar aldrig
över smärtan

Tittar in
i lyxvillornas falnande glans
och bankar i
dom rostiga
tältpinnarna
under
en tyst minut

Fasanen
är död
och magen
kurrar
av
svält




Fri vers av Ola Rydberg
Läst 194 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-07-09 19:22



Bookmark and Share


  Teresia Ridell
Ja..o den som har vill oftast ha mer... som de säger "den friske har många önskningar..den sjuke bara en..att bli frisk" !

Bra tankeväckande, intensiv text !
2009-07-12

    Erika H
Det finns dom som... och så finns det dom som ber om mer. I ett aldrig sinande mer.
Och glansen bleks sakta. Nås aldrig av solkraften i varje ny dag.

Stark text som berör. Mitt i detta allt finns det lilla lilla som ber om det minsta. Som de flesta ser som självklart.

Välskriven.
2009-07-11
  > Nästa text
< Föregående

Ola Rydberg
Ola Rydberg

Mina favoriter
den förgörande strävan