Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I en kortnovellform igen liksom...




I en alle'...

 

I en gammaldags alle av popplar

satte vi oss ner på en bänk för att vila lite,

andra flanörer strosade lugnt intill

njutandes av den sköna friden som parken erbjöd.

 

Du gav intrycket av en person som

lugnt inväntade sitt eget tidvatten,

självmant frambesvärjande en egen trollformel

mot motgångarna som eventuellt väntade.

 

Stark i sig själv var du härdad av tidens tand

Jag beundrade dig, och din profil där jag stilla satt

och begrundade mina egna val på en å samma gång.

"inte vem är starkast" utan mera som att "sådana är vi nu, formade

av våra erfarenheter" så tänkte jag.

Här sitter vi..du och jag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Övriga genrer av ~Leonardo~
Läst 260 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-07-13 16:39



Bookmark and Share


  Gisela Nordell
Enkelt tydligt och budskapet når fram!
har är vi båda som vi är formade ...
Tycker om det beskrivande
"inväntande sitt eget tidvatten"
och "självmant frambesvärjnde
trollformler mot motgångar..."
2009-07-29

    ej medlem längre
En reflekterande och fin text om ett givande möte.
2009-07-13

  papessa
inte bara ord skulle jag vilja säga, fina bilder som växer fram, mjukt och sinnligt...
2009-07-13

  Junitvillingen
Den alle´n måste det vara rofyllt att slå sig ned i, filosofera över livet, hur det blev och varför man själv blev som man blev...formad av både med- och mot-gångar & allehanda intryck från både upplevelser och andra människor...och med facit i hand...kanske blev det inte så pjåkigt ändå?;-)
2009-07-13
  > Nästa text
< Föregående

~Leonardo~
~Leonardo~