Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förbud mot diväteoxid

Jag läste i en bok om en högstadieelev i USA som ville visa vad människor blev påverkade av varningar om kemikalier.
Han gick med en namnlista och knackade dörr och bad om underskrifter för ett
förbud mot diväteoxid.
När folk undrade varför detta ämne skulle förbjudas sa han...
-Den kan framkalla svettningar och kräkningar.
-Det är en av beståndsdelarna av surt regn.
-Vid gasform kan den orsaka svåra brännskador.
-Oavsiktlig inandning kan vara dödlig.
-Den bidrar till erosionen.
-Den försämrar Bilbromsarnas effekt.
-Den har påträffats i cancertumörer hos avlidna patienter.
Eleven frågade 50 person om underskrifter.
43 personer skrev under.
6 personer tvekade.
1 person sa nej.
Denna person var den enda som visste att diväteoxid också kallas
vatten och alltså inte var så smart att förbjuda.

Titeln på uppsatsen blev "Hur lättlurade är vi?"

Boken heter "Pinocchio-effekten".




Övriga genrer av LubbeLoppa
Läst 439 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-07-15 12:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LubbeLoppa