Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tankeloopar.

Trivialiteter, jag blir full på kvällen. Ligger i sängen, känner hur det flyter in i mig, men egentligen ut. Bort från mig. Jag vaknar snart av att allt är borta, och inget finns kvar. Tyngderna faller alltid från mitt hjärta och ner i min mage, de är som energi; kan bara omvandlas inte försvinna.

Hade jag fått ta mig ett namn, vilket som helst, så hade jag valt Napoleon. Jag vet att jag är ämnad för något stort, något mer än det här. Jag var gjord för mer än alla de här funkishusen och minimalismen. Alla svartmålade hjärtslag känns ända ut i öronen, och jag tänker mig att det är en längtan ut. Jag är jämte mig, brevid, lite lätt ur synk, parallell.

Vid fönstrerna sitter duvorna, men de är inte snövita. Jag vet att de inte förebådar ond, bråd död; men ändå hör jag hur de faller ner om nätterna, poff, smack, splasch. Jag bygger en duvkyrkogård i mitt huvud för att inte tycka så hemskt synd om duvorna. Tänker att om jag hade varit en duva, så hade jag också spontandött.




Prosa (Prosapoesi) av Butitsnotyugoslavia
Läst 223 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-07-16 21:23



Bookmark and Share


  Ida Nieninque Thomasdotter
Åh, dessa tyngder, och att leva jämte resten av världen, och sig själv på samma gång, återigen, ditt bildspråk är så träffsäkert, och din stil är jag vet inte, orden bara flödar, jag rycks med, och sedan kommer något oväntat spännande nytt som hoppar ut, som duvorna som spontandör, helt underbart!
2009-08-01

  Butterfly bullet
"Tyngderna faller alltid från mitt hjärta och ner i min mage, de är som energi; kan bara omvandlas inte försvinna."

Så himla bra! Verkligen.
2009-07-17
  > Nästa text
< Föregående

Butitsnotyugoslavia
Butitsnotyugoslavia