Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Efter kaffet ska jag kyssa dig!

Du bad mig att skriva en inköpslista.
Jag skrev en önskelista istället.
Mina drömmar om vad vi ska vara för varandra.

Du rynkade pannan då du vecklade ut den
i affären.
Sa att det kunde vara svårt att hitta där bland flingorna.

Men det är ju där vi så ofta är, bland mjölkpaket, frysvaror,
bindor och toalettrullar.
Det är bland basvarorna vi lever.

" Efter kaffet ska jag kyssa dig"
sa du då
och sprang iväg efter ett paket Arvid Nordquist.




Fri vers av Tina-sol
Läst 377 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2009-07-21 17:38



Bookmark and Share


  Cosmic Johanna
Fyndigt,

gillar denna vardagsspontanitet och värme,

applåder!
2009-07-22

    trollflöjt
Ska nog sno den idén! Att skriva en önskelista till sambon istället för en inköpslista, så kul. Kram
2009-07-22

  hero40
En dikt som gillas både till innehåll som form.
Applåd!
2009-07-22

  stella
Den som väntar på något gott.... :)
2009-07-22

  Alfie M
Klockrent!
2009-07-21

    Erika H
Bland basvarorna... och det är ju just där vi är. Inte bland champagnen, vill man ha bubblor får man gasa vatten. Inte bland entrecoten, insprängt fett finns det gott om i bacon. Inte bland färsk tonfisk, nä sillidill funkar också. Fast inte i sushi.
Och efter kaffet...
Ler stort här och njuter av läsningen. Du lyfter och far iväg både i egna tankar och bilder.
Härligt skriven text.
2009-07-21

  Niklas Gladh
mera kaffe!!

det är i vardagen som lyxen uppstår..
och poesin..

härligt fyndig formulering :)
2009-07-21

    Melona
du är en riktig charmtrollspoet

tycker om din värme, humor och vardagligt enkla livsromantik och realism


puss och kyss
kaffe är gott ju!
2009-07-21
  > Nästa text
< Föregående

Tina-sol
Tina-sol