Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bli nu inte alltför uppgiven av att inse att mänskligheten egentligen inte har i livet att göra och att världen egentligen tillhör de där andra djuren, inte just den delen som bär sig åt som svin men bara inte är lika söta som grisarna...


Livet från den brajta sidan





Tänk på alla
dessa som funnit
varann och legat

med varann under
alla dessa årtusenden
och så blev

resultatet av deras
kamp för brödfödan
dagen och att

överleva tills de
åtminstone avlat en
'arvinge' som kunnat

föra deras gener
vidare i en
allt trängre spiral

och till slut
avlat just dig.
Det måste ju

bara kännas mäktigt
för dig, precis
som om du

kom till med
en sorts högre
mening bara med

att finnas till.
Hoppas du uträttar
något större än

att bara fyllna
till, spy. Exempelvis
genom att föra

generna dina vidare
och få höra
av din unge

saker som 'Ut'
på frågan vad
fan hon skall

ta sig för
med en jävla
lördagkväll så sent.




Prosa (Novell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 234 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-07-22 00:58



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
De oväntade slutens mästare fick till det igen! Själv tänker jag mig att det pågår ett par parallella scenarier ...eller världar.. som kikar lite förundrat på de glimtar de får av varann då och då. På så vis kan man vila lite från den där tanken om hur vårt släkte utvecklats (via Darwin) på det fysiska planet på den fysiska planeten.
2009-07-22

  lycksele
Ja, så lite mening finns i tillvaron
När det kommer till kritan så är det 'livet' som utnyttjar oss till att överföra, föra vidare sitt DNA
för att dessa anlag, livet, ska säkerställa sitt fortbestånd
och inte dö ut
--
All annan mening med 'livet' är endast den mening vi ger det
Det vi var och en läser in som varande värt att ägna sej åt, leva för, dom här åren vi finns med i livets kedja, generationerna
KLARSYNT och REALISTISKT sett!
2009-07-22
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP