Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt om hur gamla människor känner för sina barnbarn eller andra småbarn som de har kontakt med.


Lilla barn

Hur talar en vind?
Hur känns en doft?
Minns du barn,
Ditt guld ditt stoft?

Minns du än
Din barnahand?
Ditt stoft av guld
Blev till sand

Lilla barn
Kan du förstå?
Att lyckan din
Är svår att nå?

Kom lilla vän
Berätta för mig
Om den ros
Jag fick av dig

Vart fann du den?
I ett snår?
Akta barn,
Du kan få sår

Vila nu
Sov så sött
Dröm en dröm
Du är så trött




Fri vers av CiaVeloria
Läst 310 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-07-23 00:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

CiaVeloria
CiaVeloria