Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Döden är inte en skön sömn.

När man är död
så är man död.

Det är vad jag tror.
Då finns ingenting.

Det är inte som en skön sömn.
Bara ett ingenting.

Mindre existens än papperskorgen
på torget i centrum.
Papperskorgen är kall och tankebefriad
men fyller en funktion
Blir betittad och kanske emellanåt
sparkad på.

Döden är ett intet.
Det är vad jag tror.

Och därför vill jag uppskatta
alla levande sekunder.
Slå upp dörren för friska fläktar.
Känna stegen under mina fötter.
Lyssna på flödet i ord, sång och skratt.

Men det är inte altid jag kan.
Och det stör mig.




Fri vers av Tina-sol
Läst 258 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-07-23 11:40



Bookmark and Share


  Lejonhjärtas poesi
Tänkvärd poesi och visst är det i nuet vi lever och vi kan inte leva på minnen utan med dem. I nuet kan vi påverka framtiden men döden den kan vi inte göra något åt, då är vi bara döda och minnen åt de levande som inte hunnit glömma oss...
2009-07-25

  hero40
En fin och tankeväckande text.
Man vill gärna leva i nuet och ta vara på varje ögonblick. Men det är inte alltid som man känner, eller kan göra det av olika skäl.
2009-07-23
  > Nästa text
< Föregående

Tina-sol
Tina-sol