Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Detta är inte en självupplevd historia, jag som skriver den är den som skriver den, jag har inte tagit mig in i poetens huvud för att förmedla om hur min hädanfärd kom till en helt vanligt dag där ute i verkligheten, om än något inomhus


Något livet om vådan av att sitta vid datorn för öppet fönster





Getingar är nyfikna på världen
de flyger in i springor och skrymslen

när du sitter vid din dator
för öppet fönster

med en söt läsk i ett glas
alldeles intill

lockar du getingen att flyga in¨
som hade den inbjudningskort

du irriteras först bara av dess närvaro
sedan börjar du vifta med händerna

vilket bara gör den irriterad på dig
då du blir rädd för att den skall sticka

vet du inte riktigt vad du skall ta dig för
det plötsliga sällskapet av detta flygfä

gör dig snabbt medveten om din situation
och du vill absolut inte bli ensam igen

men efter att ha surrat omkring dig
en stund då du viftat tillräckligt

för att plötsligt välta glasets innehåll
över din laptop så den blivit strömförande

ljuter du en lika plötsligt död
och getingen tappar intresset, flyger vidare




Prosa (Novell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 216 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-07-24 12:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP