Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sot & svavel


eller att jag nog borde låsas in på hospital igen
tvätta mitt ansikte i solen och bli människa
eller att du, du med de vackra handlederna
och med klockan på fel arm, att du kanske
måste röka starkare, rödare cigaretter
hålla nätterna nära och förlora dig i någon
slags syretuggande jazz, eller ännu bättre
i skruvad nytestamentlig jesusneuros

bli till som våp under egentillverkade rivsår,
halsbränna och lust till män utan mening

eller att den här världen måste samsas
med en massa andra, eller att kaffet
det vi drack i prag under ordnade former
måste betalas tillbaka nu, i sot och svavel

skulle tänka att allt borde vara annorlunda
skulle tänka att jag borde vara annorlunda

kanske klippa strängarna på gitarren
och slänga den i väggen




Fri vers av Mattias Alsander
Läst 315 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-07-26 20:17



Bookmark and Share


  Lola
När jag behöver inspiration läser jag dig. Dina formuleringar... Vill ha sex med dem.
2014-06-20

  Johan Pollnow
kraftfullt.
2009-08-07

  Blod, Snått & Juling
...jag känner ibland lust till män utan mening, utan meningar. idag saknar jag meningar då jag läser en text som denna. jag har inte ord att förklara med. men jag vill gärna att du ska veta att jag läst och hur fascinerad jag är över ditt sätt...
2009-07-26
  > Nästa text
< Föregående

Mattias Alsander
Mattias Alsander