Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Novellen skrivs i flera kapitel för att kunna inhösta fler applåder eller bara smockor av presumtiva läsare


Något litet av en paradox






Amerikaner tjatar ofta om att de bor i ett fritt land och om de krigar någonstans så är det ju i andra länder än usa (usa är inget land i sig utan består av drygt femtio förenta stater) och ändå kallar de dessa krig för att de krigar för ett fritt amerika (vilket kanske betyder att de inte är medvetna om att amerika är betydligt större än usa eftersom hela sydamerika, mexiko och dessutom kanada är länder som inte tillhör usa) som om dessa andra länder amerikaner krigar i, skulle bli en sorts framtida kolonier eller nya stjärnor i den amrikanska flaggan.
Om man nu tror sig bo i ett fritt land så borde det inte vara möjligt att strida för sitt eget land och detta lands frihet, någon annanstans alls och kanske då särskilt inte i ett annat land än i ens eget, eftersom detta andra land inte tillhör usa nu och inte kommer att tillhöra usa ens när de har krigat färdigt där.
Om svenska fn-soldater åker till ett annat land för det landets skull, betyder det att dessa svenskar slåss för ett fritt eller möjligen friare Sverige då? Logiken synes halta en smula och Petra som är den som tänker dessa tankar har svårt att sova eftersom hon ofta 'bråkar' med Peder om dessa saker när de kunde ha så mycket roligare tillsammans än att tjafsa om vad som händer ute i världen.
De kunde ha suttit hemma i köket med barnen och spelat Ponomol eller något annat sällskapsspel. Istället kommer de ofta ihop sig om det ena eller det andra och oftast då det andra. Just den här natten känner Petra mest för att kela och...

Spännande cliffhanger i nästa kapitel




Prosa (Novell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 209 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-07-27 16:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP