Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

blåljus, i brist på annat


du röker så jävla snyggt,
som sjörök

och du vet att varje uteservering
med någon slags självrespekt
kräver en som du

någon som bara kan sitta där
inhalera – och sedan, på given signal
lägga det ena benet över det andra

du vet, min generations kvinnor
håller på att ruttna, de saknar den där
doften du har, av nikotin och fåfänga


men jag har sett
att i hemlighet bär du barn

först från den ena handen
till den andra, och sedan tillbaka igen

så stannar du till i bland, blir äldre
beställer in en svart kaffe och fimpar
blicken söker signaler och ljus

en anledning
att gå




Fri vers av Mattias Alsander
Läst 246 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-07-28 00:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mattias Alsander
Mattias Alsander