Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Något litet om... kärlek och hat






Jonas Anderssons syster Beatrice anser att den som tror att kärlek och hat är varandras exakta motsatser och att om du inte älskar så hatar du men om du istället älskar så hatar du inte, den mänskan tänker fel. Det finns ju inget som säger att du älskar en fikonplockare bara för att du inte hatar fikonplockaren. Liksom det heller inte är nödvändigt att du hatar en jordgubbsodlare bara för att du inte älskar henne.
Det är mer i ismer som doktrinen säger att det bara finns två sidor av samma mynt. Där finns det de som är med oss. Och så finns där de som inte är med oss. De som inte är med oss är emot oss och dem kan vi lika gärna skjuta eller i alla fall är de inte värda att få leva. Vilket är precis motsatsen till demokrati, menar Beatrice. Själv undrar jag. Demo krati är nog bara ett första utkast till för andra att ta del av och fundera över om de verkligen gillar. Fast tills vidare är det i alla fall bättre än både anarki och fanatisk ordning.

Er ödmjuke tjänare

(oläslig namnteckning)




Prosa (Novell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 239 gånger
Publicerad 2009-07-30 09:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP