Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Titta i fickan


De små tingen

Orkar du inte ta ett steg mer,
inte lyfta ditt tappra huvud,
dignar du trött under hopplös gråhet
tacka då nöjd de vänliga, små tingen

De små tingen som havet.
De små tingen som vänder dig.

Du har ett äpple i fickan,
en bok med sagor där hemma
små, små ting, minnen från förr
Den tiden var din

De små tingen som sagan.
De små tingen som värmer dig.

Orkar du inte ta ett steg mer,
inte lyfta ditt vackra huvud,
Lyft dig då en dag, en dag som denna
För de små tingen,
Som alltid finns där för dig

Titta i fickan och ta ett bett för de små tingen.




Prosa (Prosapoesi) av Mikael Kjellquist
Läst 156 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-07-31 02:57



Bookmark and Share


    sunnanvind
Gillar den här...den ger mod och framåtanda! Applåd!
2009-07-31
  > Nästa text
< Föregående

Mikael Kjellquist