Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårt hus

Jag står bredbent
vid köksdisken
vi har flyttat
och nya saker
ska läras
in

Än är
jag inte en gammal hund
och det går rätt
så bra

Kaffet
smakar
gott
på den
romantiskt
slitna altanen
utanför
sovrummet

Vardagsrummet
lämnar
luft
och öppna ytor
jag andas

Det knarrar lite lätt
här och
där
golven sviktar
i takt med
en önskan
om lottovinst

Men jag måste lära
mig att
ta
en sak
i taget
två steg bakåt
lämnar
yta för
prioriteringsblicken

Källaren
med matkällare
tvättstuga
och hobbyrum
är lite fräschare efter borttagning
av heltäckningsmattor

Kanske
hörs en missnöjd pust
från anden
den före detta ägaren
men vi lovar att behandla
huset med största
möjliga respekt

Trädgården
är ljuvlig
och insynsskyddad
jag beslutar mig
för att lämna
dikten
nu
och gå dit
till lugn och ro




Fri vers av Ola Rydberg
Läst 125 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-07-31 07:42



Bookmark and Share


  Gigi
Bra skrivet!
Känns hemtrevlig och mysig!
2009-07-31
  > Nästa text
< Föregående

Ola Rydberg
Ola Rydberg

Mina favoriter
den förgörande strävan