Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt om ett liv.


Längtar, tror jag

Längtar efter.
Ett liv.
Som inte är så patetiskt.

Men vad ska jag göra.
När jag inte vet vad som är viktigt.

Som jag somnar. Fast jag är ensam. En hand att krama. En hud att känna. Jag låtsas. Jag drömmer. Mig bort. Ibland. Som jag vaknar. Varje morgon. Alldeles. För tidigt. Vet att jag är. Irriterande. För alla. Som ser mig. Som jag vandrar. Lika ensam. Fast de finns där. Alla andra. Tre steg i taget. Jag dansar. En vals. Med mig själv. Som jag ligger. På en säng. Inte min. Ändå ensam. Bildar en liten boll. Hårt knuten. Med nävar av sten. Öppnar munnen. Skriker. Ändå ljudlöst. Kan inte komma ut. Som jag somnar. Ännu ensam.

Jag tänker.
Att jag vill.
Men vet inte vad.

Jag tänker.
Att jag önskar.
Men vet inte vad.

Massakrerar. Ett pianostycke. Inte vackert. Men ändå. Tycker om. Och vet jag gillar. Vet jag älskar. Ordet och. Sveper pläden. Tätt omkring mig. Lika tyst. Som igår. Vill vara ifred. Från alla tankar. Vet jag drömmer. Bort, bort, bort. Som jag somna. Som jag vaknar. Likadant varje dag.




Fri vers av Anna Nygren
Läst 360 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-08-01 10:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anna Nygren