Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En hemsk morgon


Nej! Försov mig.
Frukost är bara att glömma
Känner stress och ångest och gud så kallt det är idag
Det är mörkt här i skogen, här finns inga gatlyktor

Okristligt tidig morgon och jag ska iväg
Jag hatar att åka hemifrån tidiga mornar
Släpper ut hunden
som givetvis tar sig friheten att ge sig iväg på egen hand

På med ytterkläderna
Åh, klockan går
Var fan är hunden

En kvart senare återkommer han glatt flåsande
Jag håller på att kvävas under dunjackan som varit på
en kvart mer än tänkt inomhus i över 20 +

Rusar ut, halvspringer ner till bilen
som är täckt i ett lager av is
Låset är fruset och går ej att få upp
Har nu inte långt till tårarna
Rusar in och hämtar hårfönen
Efter en stunds lirkande och hårfönsblåsande
går det att öppna dörren
Kastar fönen i baksätet och dunsar ner på förarsätet

Den startar inte!
Bilen får en smäll på ratten och jag ger upp

Magen värker och huvudet dunkar
Slår igen bildörren med en smäll

Halkar på en isfläck och sträcker höger ben
Linkar in till en uppspelt och överlycklig hund

Ringer mig sjuk, vilket nu också stämmer
med tanke på mitt värkande ben
Linkar ut i köket och kokar en kanna kaffe

Tänder en cigarett och tänder
också en brasa i kökskaminen
Kryper ner under en varm filt med en bra bok
och all olycka är som bortblåst
En lugn hemmadag är bästa
medicin för en stressad mage




Prosa (Novell) av Therés
Läst 356 gånger
Publicerad 2005-10-04 21:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Therés
Therés

Mina favoriter
Klockan
Kom alla troll!