Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Människor

Höger vänster, höger vänster
räta linjer och spända käkar
Blommor vatten träd och vind
lera rök eld och blodtårad kind

Du står stollt, rak med vaken blick
du människa, byggd av hat och kärlek
sjukdom och liv dansar
ömmhet och kyla glimtar
ondska och godhet samsas

Du är den enda som har ansvar
som har frihet och lättja
där blodet pumpar för din sak
vilse men inte bortgjord
din hand känns
smutsig men ändå så ren

Fria val, ansvar och samvete
Lycka sorg och svettens svalkande
saknad sorg och lidande
glädje, förälskelse och skratt

Mitt hjärta slår och blöder
min tanke smeker dig och glöder
mitt mod starkt och mörkt
vi möts i tystnaden, och finns...




Övriga genrer av Oskar Andersson
Läst 298 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-08-07 12:30



Bookmark and Share


  etthjärtaäralltidrött
fin dans över vita ark
2009-08-07
  > Nästa text
< Föregående

Oskar Andersson