Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att höra hemma

Åh, när jag verkligen tillhörde livet
när där var värme och kärlek
när filten av lögn omslöt mig
som en kärleksfull omfamning
av grönskans klädda sommar

Även om rösten ekar i tystnad
om orden bara trillar ner i evig tomhet
så måste jag öppna min mun
strama stämbanden och kraxande
ropa efter dig

Nu när allt är stilla och mörkt
bara i minnets ömtåliga grenar
hänger fortfarande porösa falnande löv
Gammalt hopp och forna sånger
glöd som ger vika till mörkret
i den svarta evigheten




Fri vers (Fri form) av Oskar Andersson
Läst 310 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-10-07 13:24



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om det som var och det som är!
2016-10-07
  > Nästa text
< Föregående

Oskar Andersson