Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Är det inte dax att du skippar tanken på att inneha ensamrätt till fördomar. En tokig Svensk i en tokig situation, men leende...


Ros eller Besksöta

 

Du är en viktig del
du är allt mellan A och O,
mellan berg och dalar.
Bevingad tar du dig genom min hud
tar ansats, föder tårar.
Du är fördomarna
jag vårdande ansar,
ett av alla krav.

Hur skall vi se
att vi samtidigt
som vi insuper rosens färger
i en krans av dofter
trotts allt gör ett val,
att Besksötans sirliga violetta blomma
och dess kämpande gång
utmed en taggig rosenkvist
drunknar i valet.
En glimt av ett vaket liv.

Nyvaken går jag på känn,
väljer i yran den lätta vägen.
Senare njuter även jag
där var cell omsluts av värme.
Ackompanjerad av morgonnyheter
tillvaron i en välkryddad anrättning
ställs jag ånyo i hörnet av en dag.

Här börjar den på nytt,
resan mellan allt och inget,
möjligheten mellan A och O,
att vårda fördomarna,
ansa en tillvaro.
Skapa förutsättningar, ondgöra sig
om inget annat
skulle råka stjäla uppmärksamheten.

Du är en viktig del
men bara det, en del.

Det finns ett liv...

Här skall jag sätta mig till ro
i morgonfuktat gräs,
se skalbaggen på sin färd
mot toppen av ett Timotejstrå.
Här skall jag ge dagen en fundering
bjuda på bilden av token
som i linnekavaj i grönt gräs
rullar sig till njutning.

Här är inte bara ett jag...

 

Det är inte bara jag som har fördomar,

det syns...

 

 

 

 

 




Fri vers av Leif Furstedt
Läst 220 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-08-11 21:05



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
"Du är en viktig del
men bara det, en del.

Det finns ett liv...

Här skall jag sätta mig till ro
i morgonfuktat gräs,
se skalbaggen på sin färd
mot toppen av ett Timotejstrå.
Här skall jag ge dagen en fundering
bjuda på bilden av token
som i linnekavaj i grönt gräs
rullar sig till njutning.

Här är inte bara ett jag..."

Det där var helt enkelt underbart att få
läsa...helt underbart!!!!
2009-08-11

  Lena Krantz VIP
Så underbart mjukt och fint ordat om detta egentligen ganska hårda...

och nej, du är sannerligen inte ensam om detta, det har vi allihop vare sig vi är villiga att se, granska och ifrågasätta oss själva

eller inte
2009-08-11
  > Nästa text
< Föregående

Leif Furstedt
Leif Furstedt