Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Små röda avtryck mot blått

 

Varför envetet söka kunskap
i en pyramid av frågor
när grogrunden står där färdig
att inandas, doften av våra spår.

Varför tvingas till det omöjliga.

Varför rusa vidare förbi möjligheten.

Varför söka stenar att stå på
i strävan att damma av skorna.

Varför tillåta att väntan
står före glädje.

Varför är dårskap ett ord,
kunskap ett akademiskt stenbrott
och om

ett fragment av det som skulle bli.

 

Har vi lärt oss något
när vi lägger oss till ro
i väntan på nästa dag,
vecka, månad,

år

som går...

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Leif Furstedt
Läst 258 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-08-11 22:01



Bookmark and Share


  Lena Krantz VIP
Njae...nu håller jag bara halvt med dig...

Det är dårskap att inte söka myllan man står i

men det är också dårskap att förbli i okunskap om ting som är viktiga för dig och dina barn.

Fast som en dåre kan man faktiskt ifrågasätta de lärde, de har långtifrån alltid rätt
2009-08-11

  Elaine.S VIP
Viktighetsord!! älskar titeln, gillar slutet, och orden som leder dit.
2009-08-11

  Night Soul Woman
Åh så bra skrivet! Tänkvärda ord! Tack för en givande läsning*bokmärkes*och*applåd*
2009-08-11

  etthjärtaäralltidrött
har inget konstuktivt att säga, bara ett stilla hallelulja att viska. bokmärkes!
2009-08-11
  > Nästa text
< Föregående

Leif Furstedt
Leif Furstedt