Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min juldagsdikt

Tess juldikt

Julefrid och julero
det vill jag alla önska
Jag längtar ej till sol och vår
jag tänker ej på grönska

Jag är ingen vän av vår
jag är nöjd blott om jag får
En härlig jul med snö och ljus
en jul med kärlek i vårt hus
En jul med mina vänner
det är så här jag känner

Ännu en jul har flugit bort
ännu en jul att minnas
Stressen gör vår jul så kort
vi glömmer bort att finnas
Har vi glömt vad julen är
har vi slutat känna
Juletid i hjärtat är
i affärer ränna?

Har vi ej det gamla kvar
någonstans därinne
Doft av barr och apelsin
doft av kryddor, klementin
Tankar på det andra
Tomten, Jesus och varandra

Sommar kommer, sommar dör
sen kommer långa hösten
Kall och mörk, det är därför
min jul, den känns som trösten

Våren har jag svårt att ta
till mitt sorgsna hjärta
Sommaren den går ju bra
den ger mig ingen smärta

Hösten den är tung och grå
vintern är helt annat
Snö så vit och luft så klar
jag längtar till förbannat

Och jag tror att Jesus fanns
tänker så på moder hans
Blev behandlad illa
modershjärta lilla

Ja, jag tror han föddes då
Jo, det tror jag faktiskt på
Vi ska tänka på varann
kärleken är riktigt sann
Om vi detta gör och tror
Jesus i oss alla bor

Jag är ej av kristen typ
ej bättre än en ann
Jag är jag och ni är ni
allt vi ska och kan

Om du frågar mig en dag
finns en Tomte? Svarar jag
En Tomte finns hos alla
som vill på honom kalla

Han bär ej röda kläder
han är ej särskilt snäll
Hans byxor är av läder
han kom en vinterkväll

Du tror att jag är galen
du tror att jag är knäpp
Men Tomten stod i salen
Han stödde på en käpp

En klok liten gubbe
en lärd liten man
Hans hem är en stubbe
och nästan allt han kan
Du tror nu att jag ljuger
du tror jag hittar på
Men allt jag har berättat
det var ju faktiskt så

Min jul betyder mycket
den är så stor för mig
Och vill du, kan jag kanske
få dela den med dej

Nu börjar nya året
det länge dröjer än
Vår, sommar, höst och vinter
sen juletid igen

Julefrid och julero
det vill jag alla önska
Alla hem och alla bo
men först så ska det grönska




Fri vers av Therés
Läst 461 gånger
Publicerad 2005-10-07 02:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Therés
Therés

Mina favoriter
Klockan
Kom alla troll!