Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland känner jag mej så begränsad men kan förnimma och ana att det finns ett tillstånd med mycket större medvetande och vakenhet. Denna dikt ligger till grund för den känslan.


Jag vill bli fri…

Omgiven av min kötthydda som har en lång lista på behov som måste tillfredställas…
Den hindrar mig från att känna frihet.

Frihet från att äta.
Frihet från känna kroppens behov.
Frihet från mina laster.
Frihet från mina fysiska begränsningar.

Jag vill bli ett fritt medvetande utan kropp och som känner världen men ändå är utanför.
Jag är fjättrad vid min kropp som en fånge vid sin kula.
Jag vill vara vaken i sinnet, höra världens längtan, känna vinden ovanför träden och se in i människors själar.

Jag vill bli fri…




Fri vers av Caramon
Läst 387 gånger
Publicerad 2005-10-07 09:34



Bookmark and Share


  Nasrin
Tänkvärda ord!
Alla vill bli fria, men det kräver att vi stanna upp och möta sig själva och och våga riva fasader och sedan se värdet bakom dessa.
2008-10-07

  alvan
Fint skrivet och absolut tänkvärt! När jag läser vill jag också bli fri!
2005-10-07
  > Nästa text
< Föregående

Caramon
Caramon