Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Egen bild-09


Under himmelen


Han spelar
med trasiga
fingrar
en melodi för
alla dem
som i hela sitt liv
har letat
men som aldrig har
hittat hem

Med sprucken
stämma
han sjunger
och önskar att han
kan ge
nåt litet av det
som de söker
kanhända de då
kan se

Att lyckan
den riktigt
sanna
den finns där
inom var och en
i vardagens många
små under
som finns under
himmelen

Så nära
finns allt
det vackra
att om de
blott tar ett steg
så kan de räcka
ut handen
och känna glädje
på livets väg





Fri vers av Junitvillingen
Läst 573 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2009-08-22 10:17



Bookmark and Share


  sulimaa
Nu skriver du så jag ryser...den här dikten är så skir och så kärleksfull och den berättar också om en oerhörd trygghet...så underbart Anitha...
Bilden är hänförande ..jag som älskar grusvägar...bokmärke!
2009-08-22

  Larz Gustafsson VIP
Din absolut bästa. Alla gånger.
Det är precis detta jag söker att skildra.
Och jag finner det BLAND ANNAT här och i en låt som "Fairytale Of New York" med Pogues.
"En sång för alla dom..."

Fantastiskt fint, min vän.

M V G
2009-08-22

  Gisela Nordell
För tankarna till Dylan, med sprucken stämma
Fin! Skulle säkert bli en fin tonsättning med!
2009-08-22

  Jaseph
Det är något i den här dikten som talar direkt till mig. Mycket vackra böljande diktrader. Enkel och otvungen form.
2009-08-22

  Hawk
Synd att Lillebror Söderlundh är död. Han hade förmodligen gjort en lika vacker melodi till denna lika vackra text...
2009-08-22

  blaite
Vackert..
2009-08-22

  Sturesdotter
slutraderna sammanfattar en livstes som är så lätt att ta till sig; fler borde!

fin!
2009-08-22

  Erik L
Fin text både till innehåll och till sin form. Gillas!
2009-08-22
  > Nästa text
< Föregående

Junitvillingen
Junitvillingen