Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inga stora ord Inga fantastiska meningar bara ett hjärta som nyss lättats


Ensamhetens prinsessa


Vem blev jag
när livet liksom tog överhand
och det överföll mig

bokstavligt



som en gloria rullandes mot mig
jagar mig
jag springer

ständigt kommer livet ikapp mig


Min ångest har byggt bo
och renoverar hela min kropp

alla organ

och klär dom i
sorg



Jag visar mig vara passiv
i mitt sätt att agera
men jag är

rädd


och min sommarbrända hy har ersatts
med någon blek person

vit som snö
vit som mina


våta ögonvitor



Säg mig vem har bestulit mig på min kropp ?


Blöta salta kinder
i det dolda räcker långt för att


förstöra


förgöra min självrespekt


Jag tycker inte synd om mig själv
men inser att jag skapat ett bästföre datum i
förtid

och jag erkänner,
ja det gör jag


att jag ofta
i ilska vill slita av mig mitt hår
och låta helvetet bryta ut
berätta för alla

säga det jag vill


Och jag ber er

sätt inga titlar på
mig

Romantiker
tänkare
drömmare

jag är
ingenting
och
jag
kan
inte
leva
upp
till
något
av
det ni tror jag kan
och jag känner ingenting


Så trött
är jag på att vara allas sandkorn

Och jag är ingen
att falla ögonen på

Har ingens


anda
att stjäla


Att slänga sitt eget förtroende och
att inte lita på sin spegelbild
är ett

självhat utan gränser


Rivna sår
kisande ögon
trötta händer
ömma fingertoppar
utmattade ben


Ni kan gärna kalla mig något jag kan leva upp till

-" Ensamhetens prinsessa "

om ens det,


för på mig finns inget











glitter.




Fri vers av komplicerad
Läst 466 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-08-25 20:09



Bookmark and Share


  Erik Hall
Härlig text!
2011-09-12

    ej medlem längre
OK, inga fantastiska meningar, men flera fina formuleringar - t ex om sandkornet, och så slutet förstås.
2009-08-25
  > Nästa text
< Föregående

komplicerad
komplicerad