Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Först när man är nära en annan under flera dagar märker man att skalet utåt krackelerar och en annan person finns däunder - en som du inte vill kännas vid. Trist men sant. En energitjuv. Är narcissistiska, egoistiska. Nyttjar andras välvilja och godhet.


Sanningens ögonblick

Trodde jag kände dig
vi hade så kul
vandrade i stan
stannade på fik

Jag är godtrogen
vill allas väl
märker för sent
att jag blir utnyttjad

Veckan med dig
blev en mardröm
du svajade i humör
som ett strå i vinden

Jag backade först
ville ta hand om dig
men du stal endast
de tankar jag fick

Insåg för sent
att jag öppnat mig
för en hänsynslös vän
som inte var så snäll

Nu tog du mina tankar
drog ur min energi
lämnade ett skal efter dg
jag grät och grät

Ännu en gång
har en annan människa
sårat min själ
men förstår inget själv

Jag slickar mina sår
gråter och förbannar
nedstämd och trött
men jag vet en sak

... det kommer att hända igen

- för jag vill tro gott om mäniskan -





Fri vers av AjBi
Läst 307 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-08-29 09:14



Bookmark and Share


  Nils Sondefors
Utmärkt beskrivet!
... och jag vill också tro gott om människan.
Jag vägrar att - i all min naivitet - ge upp hoppet!
2009-12-07

  Syrsan
Ler sorgset igenkännande. Jag är också en sån som "tror gott" om det mesta. Det är det som gör livet, att tro på det goda. Naivt.. kanske det..
2009-08-30
  > Nästa text
< Föregående

AjBi
AjBi