Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag försöker igen: till världens bästa Majson


Men med dig är Göteborg alltid rött.

Det bor myror i dina tår dina fingrar dina ben
i din märg

du har alltid båda fötterna på jorden
du står alltid med
glödande kol i dina händer

du har glitter i ditt huvud, jag lovar
i din mun
ständigt ett ord på tungan
ett spöke kring din hals
du är gjord av porslin

men med dig är Göteborg alltid rött

du har en skörhet som bor
i dina minnen dina tankar
en skörhet som bor
i dina fingrar

du hade röda byxor
bruna ögon
röda yxor i din rygg
kanske en tung börda att bära
på dina tunna axlar i dina bruna ögon
du är gjord av porslin

men med dig är Göteborg alltid rött

och kanske just därför
är mitt liv utan dig
som mitt liv utan mig

så det är bara med dig
som Göteborg alltid är rött.




Fri vers av Butitsnotyugoslavia
Läst 211 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-08-30 19:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Butitsnotyugoslavia
Butitsnotyugoslavia