Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
till joner, sambos och k-skal :)


en halv dubbel espresso


plötsligt en dag
var bristen horisontell

vid bordet
en oläst tidning
och två omtänkta tankar

hennes kopp till hälften full
höstsolen fyller den andra halvan

du söker en förklaring
ett samband
för att du aldrig märkte
fjärilarna som fladdrade i hennes mage

genom fönstret passerar de förbi
skyndar sig mot övervakning

men det är ingen som ser
din närvaro
och inte heller din frånvaro
ingen ser spåren efter läsaren

du söker en ursäkt
en anledning
för att du inte förstod
fåglarna som fängslade hennes bröst

plötsligt en dag
hade friheten på båda sidor om ekvatorn
runnit ut över kaffefatet

på servetten skriver du
de första orden
med det svarta i hennes blick




Övriga genrer av himlens hemlighet VIP
Läst 444 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-09-01 23:57



Bookmark and Share


  Marie Arouet
Det är bra. När kaffet rinner ut och blicksvartet kan skrivas med, så vet den lästa att läsningen har börjat. Spegeln behöver ju faktiskt inte en till spegel för att kunna spegla... Det funkar! And time's got nothin' to do with it. :)
2009-09-02

  ßluie VIP
Den sista strofen är magisk, poesi, pricken över i. Annars en hygglig väldigt aktuell väderbetonad tolkning av ett ganska vanligt relationsdrama, våra svårigheter att kommunicera, bli förstådda.
2009-09-02

  himlens hemlighet VIP
kaffe mitt i natten?
2009-09-01
  > Nästa text
< Föregående

himlens hemlighet
himlens hemlighet VIP