Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

havanna


det flämtar liksom till
någon som klär sig i svart
inleder en hemlig kärleksaffär

jag trycker världen tätt intill
och förbereder den sista stora expeditionen

hävdar min oskuld halvvägs in i fabrica
stryker syra och främmande grammatik
över bödlarnas skruvade bilder

för dagen är en förtrollande gatflicka
en sval underlig förväntan om värme och kaos

som nätter i sällsamt havanna
så skall hon trycka mig tätt intill
och viska något om klanger

hon skall tvätta världen ur min hud
och som vilsna apostlar skall tusen
sånger kollapsa i en elektromagnetisk våg

vi måste färdas till andra världar
till nya klanger, med spikar genom händerna
skall jag smeka annan tid i den gamla världens stoft

allt skall bli som böckerna lär
vandringar bland sten och händer
som famlar hud i långsamt havanna

det skall liksom flämta till
och någon som klär sig i svart
skall inleda en hemlig kärleksaffär




Fri vers av Mattias Alsander
Läst 718 gånger och applåderad av 15 personer
Utvald text
Publicerad 2009-09-06 21:29



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Jepp..sann skrivkonst, bättre kan det just inte bli!!!!!
2009-09-12

  Christer Eriksson
Havanna, bara din rubrik gömmer alla glädjeämnen. Jag har varit där två gånger och det står havanna på min underarm. Om jag var tillräckligt modig skulle jag bosätta mig där, skava runt i den slitna aristokraten, dricka rom, cuba libre och mojhito, jobba i ett kommunistiskt tempo, lura av en turist några pesetas. Men man är kvar i detta fula land. Din dikt är välskriven, drömsk och du vrider och vänder men på slutet är du i början igen, som födsel och död.
2009-09-12

  himlens hemlighet VIP
wow finns du
2009-09-12

    resilient
"det skall liksom flämta till
och någon som klär sig i svart
skall inleda en hemlig kärleksaffär"

Du skriver så suggestivt att jag inte kan låta bli att dras med. "vadå Havanna, vadå gatflicka", tänker jag intellektuellt när jag läser din dikt. Och far ändå dit. Att få en motsträvig läsare med sig, som en förförelse. Imponerande!
2009-09-12
  > Nästa text
< Föregående

Mattias Alsander
Mattias Alsander