Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Texten är ett förstås högtidligt tal hållet vid ett inställt bröllop, bruden syntes avvika med brodern till den som skulle till


Envar som glott på en roddbåt...


…i hela sitt liv, vet vad ett sådant
sitt ande vill säga och göra för lilla rumpan...

...just roddbåtar är någonting
i en klass för sig, de för inte segel
men de har akter ut en sorts bak
som verkar tämligen rumhuggen

det kostar på att få ro i dem
för dem som blott sitter och ser
stranden rinna förbi som en lång film
har inte tråkigt en minut, men kanske flera

det beror på hur ens inre rastlöshet
är konstruerad
om den är just konstruerad
så är den inte direkt naturlig och då hör den
egentligen inte hemma där heller
mer än ett hjärta av plast eller sten

den som har ett hjärta av sten
gör bäst i att bära flytväst
på resa över mörka vatten




Prosa (Novell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 263 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-09-07 10:01



Bookmark and Share


  Vilsen Annette-hittar vägen
Skön text
lite klurig
men absolut charmig!
2009-09-08
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP