Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag är mamma



Hjälp mig


mamma


Jag är en akvariesimmare

i syret som bubblar

när min utsikt bara är jag

så är ni mat

och jag förbannar era mattider,

att jag måste simma inför era blickar



Hjälp mig


mamma


Jag kvävs i utrymmet

som är mig tilldelat




släpp mig

rädda mig

fånga mig




mamma

 

 

 

 

 

 




Prosa av Elaine.S VIP
Läst 318 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2009-09-07 22:46



Bookmark and Share


  En strimma av guld
Att vara mamma är en tuff roll. Denna får mig att reflektera över mamma rollen och hur vi "antar" den.
2009-09-08

  Margithe VIP
Smärtsam men rak text, det är så det är
ibland, mycket tänkvärd

Hjälp mig


mamma


Jag kvävs i utrymmet

som är mig tilldelat




släpp mig

rädda mig

fånga mig




mamma
2009-09-08

  Yrre VIP
Tar tag.
2009-09-08

  devilsangel
Så starkt och gripande...jämförelsen med att kvävas i sitt lilla utrymme i detta akvarium, ger en klar bild av det mardrömslika tillstånd hos personen...och man känner smärtan, maktlösheten och oron hos mamman...
2009-09-08

  Larz Gustafsson VIP
Nu blir jag orolig för dig.
2009-09-08

  Ulf Lagerholm
starkt och naket, akvariemetaforen hjälper naturligtvis till att få denna slinga att kännas instängd, ja klaustrofobisk

gott
2009-09-07

    resilient
"Jag kvävs i utrymmet
som är mig tilldelat

släpp mig
rädda mig
fånga mig

mamma"


ja, vad ska jag säga? Försöker andas lite här nu.
2009-09-07

  Agnes
Jag gillar de sex sista raderna.... Utsatthet i ett nötskal.
2009-09-07

  Måna N. Berger
Så hjärtskärande naket är ropet, som inte når ut genom akvariets glasväggar. Mamma är mamma, långt mer än den människa som födde oss. Livet och makten i barnets första tid. Den som gamla, dementa ropar på i livets slutskede.
Den som inte förmår mer.
Förlåt om min kommentar blev förvirrad, men den här dikten grep mig så starkt.
2009-09-07
  > Nästa text
< Föregående

Elaine.S
Elaine.S VIP