Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Deras käraste skatt


Litet barn

valde inte

sina föräldrar -

växte upp under

bråk, slagsmål,

långa spritkvällar

spyor och råknull

odiskade kärl

baksmällor och gråt


vad hjälpte väl det

med alla förlåt

en present

eller några kronor

som kompensation

när det enda han ville

var att bli

kramad godnatt

och få känna

att han var


deras käraste skatt...




Fri vers av Junitvillingen
Läst 318 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-09-12 18:26



Bookmark and Share


  aol
stark berörande text blev så berörd,
2010-06-14

  erkki
Angeläget! Visst är det synd om barnet, som inte får den uppväxt det borde ha. Kanske ser vi följden av föräldrarnas uppväxt i detta? Och far/morföräldrarnas?
Vem vet?

Ett sådant barn måste man lyssna på!
2009-09-14

    J. Herward
jag känner igen ett förflutet i den här texten....

du beskriver en känsla som tar tag i ryggraden
den som avgör om det är sanning.

och det är det*
2009-09-13

  sulimaa
Illa ...så illa att barn måste genomlida sådant...jag blir så arg!!
2009-09-12

  Andrum
Känns igen
stark text
2009-09-12
  > Nästa text
< Föregående

Junitvillingen
Junitvillingen