Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Handlar om att inte våga ta sig mod att gå vidare. Att inte leva ut. Att känna sig fast i ett förhållande.


Dream a little dream of me

Drömmen om styrka, bestämdhet, besultsamhet
stolta steg som bestämt klapprar mot stengolvet
i slutet av korridoren syns porten, som leder ut från slottet
i drömmen fattar du handtaget och dörren går upp
dina ögon byter färg, från svarta till mjukt bruna
dina händer slätas ut, från nariga till lena
benen bär dig lätt, och du känner inte längre stötarna i det mjuka gräset.
du kan se solen och stjärnorna och månen samtidigt.
Gräset och vattnet och bergen finns framför dina fötter.
vinden och värmen och kylan visar att du lever

Drömmen var vacker, det vet du
men när du vaknar är du fångad
av armar kring din kropp
slottets torn tornar upp sig
och snart spricker dina händer,
snart slocknar dina ögon
snart tappar benen kraften
om du inte snart tar dig till porten.




Fri vers av Imet
Läst 354 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-09-12 21:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Imet