Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
titeln är förstås till för att folk skall halka in på sidan som av misstag, oj skall man få sig en avhyvling nu igen, bäst att skynda här ifrån snarast, det är ju match på tv snart också... (språket o texten är förstås påhittade och som sådan en novellett


Petras funderingar om sex





Få tänker väl på alla de där
menande gesterna, titta i taket
suckarna och andra demonstativa sakerna
vi människor har för oss mot varandra

som är en slags förolämpning
att kanske tänka en smula mera på

vi är alla lika goda kålsupare när det gäller
inte minst outtalade förväntningar
att sedan bli besviken på och sedan även
komma med anklagelser för...

...det är ofta i sådana sammanhang
som mycket skit och känslor ligger och gror
till slut exploderar det
'man kunde ju vänta sig
att en vuxen karl skulle kunna...'

'men kvinna, jag har ju uttryckligen sagt
gång på gång...'

(fast sade man det? och hur sade man det?
Såg man till att någon lyssnade
eller muttrade man bara i förbifarten?)

alla sådana där för sig enskilda små yttringar
bygger en liten näve snö
till en stor rullande lavin...

...om folk bara kunde börja med sig själva
i mer ödmjukhet, att berätta om sina funderingar
önskningar, besvikelser och drömmar
i kallt blod vid kaffet eller teet
en tidig söndags morgon...




Prosa (Novell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 208 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-09-15 13:07



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
när man spelar mah jong och är precis i slutet och skall 'gå ut' så skall man yttra orden
'jag sitter på en sten'
ungefär som i kortspelet vändåtta, då man inför sista lägget, exempelvis triss i fyror, yttrar ordet 'lappen'
2009-09-15

  Night Soul Woman
Visste du att ordet petra på grekiska betyder sten? så: stenens funderingar:)

Fina funderingar! Tack för läsningen!*applåd*
2009-09-15
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP