Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
A la H.C. Andersen i sin banala utformade symboler


Trasan

I en tvättkorg den låg där och skrota’
En trasa uti en hög
Långt ner där man aldrig ska rota
Bland plagg som en gång inte dög

Den var fläckig, oljig och hålig
tyget man aldeles nött ut
Trasan, som var riktigt dålig
Förjäna’ ett värdelöst slut

Då en dag så fann barnet,
denna lapp med udda nyans
Fast lite sliten i garnet
Trasan fick ännu en chans.

Mamma känn den är mjuk!
Så gosig den känns på min hud,
Min nalle har blivit sjuk,
Och till sydoktorn har jag sänt bud

Kan doktorn sätta på lapp
Se sågspånnen bara läcker?
Mamman ger dottern en klapp
Sedan sågspånssåret betäcker.

Slängstyngen sedan galant
Fixerar lappen på nallen
Gröna stygn runt var kant
Nalle sen sitter på pallen.

Kramas hårt av den lilla
Sedan hon lagning berömt
Allting som förr var så illa
för trasan var sedan bortglömt.

Snipp snapp snut
så var sagan slut.




Fri vers av Knickedick
Läst 251 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-09-16 20:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Knickedick
Knickedick