Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Personen i brevfilmen har inget eller åtminstone föga gemensamt med nu levande personer, varav poeten själv skulle ha kunnat tas för en av dessa. Om någon läsare vänder sig mot det korta förmatet, bör få reda på detta är en novellett.


En sådan idiot jag varit...





...utbrister den nu mer
private detektiven, Hercule Poirot.

En sådan idiot jag är, kastar Sherlock Holmes
ur sig och tar sig för pannan
eller pipan ur munnen...

Om den bäste kan erkanna sig vara
eller ha varit en idiot
vad vore väl då mer naturligt om den
'före detta' idioten skulle slunga ur sig
just en sådan replik?

Eller möjligen något i stil med
'Kan just undra vad de där aktierna
står i idag, de jag köpte när de fallit
i tre dagar och alla sade att botten nu
nog ännu inte var riktigt nådd'.

Själv har jag varken körkort eller aktier
jag skulle inte tycka om att behöva som
ta mig för pannan och stamma något
som lätt skulle kunna ses som
att jag hade gjort bort mig i
ett eller annat sammanhang.

Ety jag är mån om mitt ansikte utåt och
ogärna bjuder andra till skratt
i som onödan.




Prosa (Novell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 195 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-09-17 11:24



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Ett sådant prydligt kök! Jag passar på att gratinera på förödelsedagen!
2009-09-17
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP