Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Här skulle man lätt kunnat fått för sig texten avhandlar druvor, men se druvorna, dem får ni allt avhandla på torget eller i livsmedelsaffären, det är ändå jämt fullt av flugor i fruktdisken där att jag inte i onödan vill sprida dessa här även inne


Något litet om blått och rött





I sällskapsspelet monopol finns det kort
som är blå och röda, på en del av dem står
det saker som
'ni har vunnit andra pris i en skönhetstävling'
eller 'betala skolavgifter 2.000 kr'

men det som slår mig mest här är att det
på två av korten, en av vardera kortfärgen står
'ni slipper ut ur fängelset'

ett sådant kkort är kanske inte mycket att ha
i verkligheten, det borde förstås stått
'ni behöver inte alls gå i fängelse'

vilket skulle kunna användas exempelvis
när jag kravlar mig ut ur högen av inkommande
inkassobrev om parkeringsböter för en bil
jag aldrig ägt eftersom jag saknar körkort och
därför aldrig parkerat min bil på någon bakgata
i Göteborg...

undrar just varför det heter just 'bakgata'
men Göteborg är kanske den stad i Sverige
där det är flest bagerier bélägna?




Prosa (Novell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 286 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-09-18 15:15



Bookmark and Share


    Ken Cassel
Gå i fängelse
Gå direkt i fängelset utan att passera gå
Om du inte har ett frikort då förståss, din höjdare
:))

Kram

Ken
2009-09-18
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP