Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
någonting kort tomt och välfyllt


Berget

Gåendes över gräset


sol


hon kom fram ur skuggan mellan träden till mig där jag
satt på bänken och smakade på tomheten


"får jag vara jävligt jobbig och låna en bärs av dig?"
har du legg sa jag och gav henne en, nej men jag har skägg sa hon


vi skrattade


"jag väntar på tomi som ska komma med min hund! han borde komma snart för han har inget rökpapper" sa hon och skrattade


"okej" sa jag och tog en klunk öl


hon började rota i sin väska bland en massa mobiltelefoner
sminkväskor och allt möjligt skräp, tills hon fick fram ett par jeans som hon drog på sig


"skön snubbe som dricker öl ute i solen!" skrattade hon
jag ryste inombords och visste vad jag skulle svara "tja du vet hur det är"


det kom två killar och lade sig på gräsmattan på en liten filt och började att mata varandra med jordgubbar


vi skrattade


"ska vi sätta oss i solen?" sa hon
"okej vi kan dra upp på berget" sa jag


vi klättrade upp på klipporna och satte oss högst upp och tände varsin cigg
"nice" sa hon
"helt okej" sa jag


vi drack våra öl under tystnad


"vill du ha mitt nummer?" frågade hon
"ja varför inte" sa jag


hon gav mig det.


"nej du nu måste jag nog gå" sa hon
"mm vi hörs" sa jag


hon klättrade ner för klipporna och gick över gräsmattan bortåt i solen
samma väg som hon kommit.


hennes nummer gick till en gubbe i norrland.




Övriga genrer av Robert Gröndahl
Läst 337 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-09-20 12:02



Bookmark and Share


    resilient
Vilken snygg historia. Gillar hur du lägger upp den, med utvikningar. Att jag inte vet om det här ska bli det viktigaste mötet i ditt liv eller ett ingeting.
2009-09-20
  > Nästa text
< Föregående

Robert Gröndahl
Robert Gröndahl