Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att ta bladet från munnen brukar betyda att den som funderat en smula över något till slut tar mod till sig och börjar ta sig ton, att ta sig ton brukar betyda att man inte längre kan sitta tyst i ett hörn utan beslutar sig för att ta bladet från munnen


Pekka tar bladet från munnen






Jag tycker personligen det är fel så som en del har uttryckt sig att man bör ge (serie-)mördare och kannibaler i uppdrag att som exempelvis sydamerikanska dödspatruller låta mörda ungdomar som klottrar och/eller förstör fordon i kollektivtrafiken.

Det måste ju finnas andra metoder att ta itu med förstörelsen av allmänna medel. Man skulle ju kunna, som en annan ansvarfull skattebetalare uttryckte sig, låta bli att över huvud taget sanera tåg som förstörs och istället låta staten och kommunerna minska sina fordonspark succesivt vartefter som de förstörs och låta kollektivtrafiken till slut så att säga gå i konkurs.

Så att de som förstör fordonen inte längre kommer att ha tillgång till vad de i nuet förstör för något. Eftersom det kostar skattebetalarna flera miljarder om året över hela Sverige att betala för förstörelsen och att hålla trafiken under armarna.

På samma sätt skulle man kunna göra med de bränder som anläggs av just ungdomar. Brandkår och polis blir ju angripna av stenkastare och andra vandaler. Man skulle helt enkelt låta bli att rycka ut och släcka de där bränderna. Att samhället snabbt skulle braka ihop och anarkin skulle ersätta demokratin som verkar vara vandalernas mål, kommer då att bli svaret och det skulle ju kunna vara en lösning på samhällets samtliga problem med förstörelse. För då kan ju ett nytt samhälle stiga som en fågel Fenix ur askan av det gamla.

Ja, jag tycker personligen det skulle vara fel att resonera på detta vis och som ge efter för de krafter som vill störta samhället in i kaos och total kollaps. Men det är ju också bara jag som tycker så. Andra må ju ha sina åsikter om dessa saker.




Prosa (Novell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 178 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-09-21 19:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP