Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Var och en som någon gång befunnit sig på en badstrand en riktigt het sommardag med barnfamiljer runt om, fullt av folk i vattnet och det plötsligt flugit förbi en gris på ungefär tretton meters höjd vet på ett ungefär vad det vill säga.


En smula lyhört





Tvä* vänner sitter och småpratar över en kopp hett på ett fik någonstans utanför Örebro. Plötsliigt säger den ena...
-Du, tröttnar du aldrig på att höra mig prata strunt?
Det går några minuter och vännen verkar litet frånvarande, så hörs samma röst igen.
-Du, tröttnar du aldrig på att höra mig prata strunt?
-Du får ursäkta mig men jag tog in en känslosignal från min sambo som är på jobbet just nu och ville meddela sig med mig på just vår våglängd. Så jag hörde dessvärre inte riktigt vad du sa. Kan du ta om det tror du?




*ordet tvä, skulle man kunna få för sig att det är felstavat och att det egentligen skulle stått 'två'. Den som fått för sig det skulle givetvis ha så gott som fullständigt rätt. Men det skulle också kunnat vara en utdöd dialekt som uttalade ordet 'två' just på det viset. Men även om så skulle vara med sanningen och verkligheten överensstämmande är det ju högst osäkert huruvida någon nu levande skulle känna till just detta, med tanke på att just den dialekten skulle ha varit såsom utdöd.





Prosa (Novell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 233 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-09-23 23:37



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Jo, "tveggehanda finns ju, så... -och ev stavas det faktiskt med ä.
Annars var själva texten precis i min smak (dvs när det handlar lite om att allt minsann inte är som det i förstone verkar).
2009-09-24

  Ewa-Britt Nilson VIP
Närvarande absent
friend i dialog med
en verkligt absent
friend...What an end!
2009-09-23
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP