Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Texten är ämnad att skickas in som förslag till tal på Nobelfesten något år in i framtiden när människan är mer utrotningshotad än pandan i dagarna, man kommer då att ha ont om både skriftställare såväl som talare enligt de där stränga lagarna


Det luktar fis kring min spis



Nyfikna människa där
du har gjort dig visst besvär
med att klicka dig hit för att läsa
istället för framför teven din jäsa

här står väl ändå ingenting alls
för att du skall stå och ge hals
medelst en kommentar som når
ända uppifrån halsen ner till dina tår

ut i vädret för att samla till protest
att texten här innehåller mest
en massa trams för nyfiken näsa
att ilsket av besvikelse fräsa

när matintaget är upptaget av
att halsa en öl vilken uppgivet gav
med sig till läsarens triumf
som kanske nöjer sig med 'hmmpf'

till tänkt o uttalad sval kritik
ja, här kan ses ett vackert lik
ety flaskan nu kan skådas tom
som en högfärdig fis till dom




Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 224 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-09-24 14:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP