Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Som vanligt är bilden något otydlig, jag tror kameran var inställd på porträtt när jag var ute och fotade 'betande hästar i hage'. som jag valt att kalla bildserien och även sålt några av dem till i staden turister på tillfälligt besök.


Ibland när jag är kåt...





...går jag på konditori och beställer
en kopp hett och en Napoleonbakelse.

Om de inte har sådana så kommer jag
tillbaka dit om och om igen tills de ser till
att ha en sådan.

Då kan jag i lugn och ro slå mig ned där
inne och njuta min kopp hett och min bakelse.

Sitta och föra ett ytterligt intressant samtal
med min osynliga vän från planeten planet och
så bara må så där som man gärna mår
vid ett tillfälle som jag just bestkrivit för dig.

En annan dag går jag till ett annat konditori och
upprepar samma beteende där.

'Har ni ingen Napoleonbakelse, säger jag.
Jag som är så kåt på just en Napoleonbakelse
(här höjer jag även rösten något
ifall budskapet inte verkar gå hem riktigt).
Det pirrar så i hela kroppen, förstår ni.'




Prosa (Novell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 424 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-09-25 11:19



Bookmark and Share


  peter markurth
söt dikt
2009-09-27

  Mr Lindemann VIP
Aj, kåtheten regerar över hela ens jag
2009-09-25

  lycksele
hett kaffe
Ja, vad gör man inte för dumheter när man blir
2009-09-25
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP